Disensiuni între Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Tulcea din cauza echipei de fotbal Delta

Consiliul Judeţean vrea să preia finanţarea FC Delta Tulcea care ar putea să se înscrie în Liga a IV-a, dacă echipa nu are nicio datorie, însă Primăria municipiului susţine că instituţia judeţeană poate să-şi facă o altă echipă de fotbal, nu să se folosească de brand-ul FC Delta.

Preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, a declarat joi, că a decis să preia echipa FC Delta din eşalonul al IV-lea al fotbalului românesc şi să o sprijine financiar chiar dacă nu va avea alături Primăria municipiului. “Dacă cei care administrează acum FC Delta îşi vor manifesta dorinţa în sensul implicării CJ, o vom face, dar fără preluarea datoriilor. Nu vrem aceste găuri negre, ci o echipă cu buget zero şi datorii zero, pe care să o creştem şi să o readucem acolo unde-şi doresc tulcenii”, a declarat preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Acesta a mai spus că doreşte ca echipa pe care o va prelua să utilizeze actuala infrastructură a clubului de fotbal şi un alt management. “Putem crea o altă echipă, o altă societate, dar care să beneficieze de actuala infrastructură şi de un management corect. Sportul are nevoie de un management cinstit, având în vedere că este finanţat din bani publici şi că traversăm o perioadă săracă”, a menţionat preşedintele Teodorescu.

La rândul său, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a amintit că încă din campania electorală şeful CJ şi-a exprimat totala susţinere faţă de FC Delta Tulcea, însă, în ciuda acestei promisiuni, instituţia judeţeană are o datorie de 100.000 de lei către fotbalul tulcean. “Din punctul nostru de vedere, CJ poate să-şi facă o altă echipă pe care să o numească cum vrea dl. Teodorescu, dar nu ne batem joc de un brand. În campania electorală a declarat că susţine fotbalul, la începutul anului a revenit şi a promis echipei 100.000 de lei pe care nimeni nu i-a văzut. Aşa că, deocamdată, nu avem despre ce vorbi”, a declarat primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

Şeful Primăriei a mai spus că datoriile FC Delta Tulcea sunt de aproape 500.000 de lei şi că, în contextul în care nu s-a găsit finanţare pentru echipa de fotbal, aceasta a fost retrasă din campionat. “Singura noastră şansă este să menţinem grupele de copii şi juniori în campionat. Sunt câteva grupe valoroase şi ar fi păcat de cei mici”, a menţionat primarul Constantin Hogea.

Disensiunile între Primăria municipiului şi CJ Tulcea au apărut voalat în al doilea trimestru al anului, atunci când primarul Constantin Hogea a declarat că, în condiţiile existenţei crizei financiare, a corecţiilor impuse pe unele proiecte finanţate de UE şi a realizării lucrărilor de modernizare a stadionului Delta, instituţia pe care o conduce nu mai poate susţine financiar echipa de fotbal. În replică, preşedintele CJ, Horia Teodorescu, a solicitat schimbarea managementului FC Delta Tulcea şi a susţinut implicarea Primăriei în finanţarea în continuare a echipei. În acest context, suporterii echipei de fotbal au ieşit în stradă solicitând sprijin pentru supravieţuirea FC Delta Tulcea. AGERPRES