Directorul General al INA le aminteste prefectilor italieni ca toleranta si acceptarea diversitatii reprezinta principii fondatoare ale Europei Unite

Dragos Dinca, Secretar de Stat – Director General al Institutului National de Administratie (INA), i-a transmis un mesaj doamnei Valeria Termini, Directoare a Scolii Nationale de Administratie Publica din Italia, institutie responsabila cu formarea si perfectionarea functionarilor publici din Italia.
Dragos Dinca i-a cerut Valeriei Termini sa le aminteasca prefectilor italieni, prin autoritatea morala pe care institutia o are asupra acestora, ca toleranta si acceptarea diversitatii reprezinta principii fondatoare ale Europei Unite.

De asemenea, Dragos Dinca a precizat ca echitatea si legalitatea sunt fundamente ale administratiei publice de oriunde si ca prefectii italieni trebuie sa tina cont de prezumtia de nevinovatie si dreptul la aparare al oricarui individ, elemente inscrise in Carta Universala a Drepturilor Omului.

Se considera drept inacceptabila si de neconceput expulzarea unui cetatean european dintr-o tara membra a Uniunii Europene in maniera in care au procedat autoritatile italiene.

In mesaj se aminteste ca Romania a facut in ultimii ani eforturi pentru integrarea comunitatilor de rromi, prin esenta nomade. Europa, prin Italia, la prima confruntare cu aceasta etnie aplica instrumente ce amintesc de practici naziste.