oprescu_sorin_.jpgSefii institutiilor publice subordonate Primariei Capitalei au sarcina ca pana saptamana viitoare sa prezinte primarului general, Sorin Oprescu, propunerile pentru reducerea cheltuielilor de personal. Edilul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, marti, dupa intalnirea cu directorii municipalitatii, ca nu le-a impus acestora un termen limita, dar ca asteapta sa ii prezinte „gandirea institutiei pe care o conduc asupra restructurarii in vederea unor servicii mai bune adresate populatiei”.

„Probabil, in functie de actul normativ emis de Guvern, ordonanta sau hotarare, vom discuta apoi si despre raportarea la numarul impus de personal. Daca va fi impus un numar aberant, nimeni nu isi va pune patinele in picioare”, a declarat Oprescu.

Edilul-sef a aratat ca, in aceasta perioada, va avea discutii cu fiecare sef de compartiment pentru a stabili necesarul de lucru in vederea „regandirii posturilor”. Potrivit primarului general, se vor lua in calcul si sumele alocate pentru investitiile aprobate pentru acest an. Primaria Capitalei are angajate, in prezent, peste 1.000 de persoane, din care circa 830 sunt functionari publici. In cursul zilei de luni, primarul general afirma ca trebuie sa ia in calcul nu doar aparatul de lucru al municipalitatii, ci tot personalul care lucreaza in structurile subordonate.

Prezent la intalnirea cu edilul general, directorul Teatrului Mic din Capitala, Florin Calinescu, a declarat ca asteapta „noi decizii ale Guvernului” in privinta masurilor de restructurare a personalului, deoarece pentru acest lucru ar fi necesara punerea „intr-un cadru legal a acestor masuri”. „Parerea mea este ca, de 20 de ani, nu suntem restructurati. Ce restructuram noi ? Ar trebui ca Guvernul sa dea si niste norme, niste legi pentru acest lucru. Sa vina sa spuna: la kilogram, la metru, trebuie sa taiem la metru, si atunci facem asa”, a afirmat Florin Calinescu.

La finalul discutiilor, directorul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), Radu Popa, a spus ca el se bazeaza pe eficienta si ca nu vrea sa dea oamenii afara din cauza „impotentei guvernantilor de a scoate tara din criza”. „ALPAB nu va da oamenii afara de dragul de a-i da, pentru ca eu creez o structura eficienta, bazata pe cresterea veniturilor la bugetul local. Nu vreau sa implementez masura de restructurare oricum, ca asa o cer guvernantii”, a sustinut Popa. Majoritatea directorilor convocati de primarul general al Capitalei au afirmat ca, in prezent, serviciile pe care le conduc lucreaza deja cu un numar subdimensionat de personal.