Directorii institutiilor deconcentrate au fost atentionati de prefectul de Prahova

oprea_radu.jpgPrefectul judetului Prahova, Radu Oprea, le-a atras atentia directorilor institutiilor deconcentrate asupra faptului ca exista deficiente in ceea ce priveste lucrul cu cetateanul si le-a acordat acestora 30 de zile pentru ca activitatea la ghiseu sa fie imbunatatita, in caz contrar urmand a fi luate masurile legale.

Potrivit celor spuse de Radu Oprea in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Ploiesti, una dintre principalele probleme descoperite de Corpul de Control al Prefecturii este cea privind neafisarea programului de lucru sau a celui de audiente.

“Le-am dat termen o luna de zile pentru a se conforma acolo unde programul de lucru la ghiseu nu este in ordine si le-am spus managerilor sa aduca lucrul cu cetatenul la o stare de normalitate”, a declarat prefectul Radu Oprea, subliniind ca, daca situatia nu va fi remediata, “de luna viitoare vor fi luate si masurile legale impotriva dansilor”.

Radu Oprea a dat cateva exemple de institutii in care lucrul cu cetateanul este ingreunat din cauza faptului ca spatiul in care acestea functioneaza nu permite amenjarea mai multor ghisee, intr-o astfel de situatie gasindu-se serviciul Pasapoarte si cel de Inmatriculari Auto. Prefectul de Prahova s-a aratat ingrijorat de lipsa spatiilor in care ar putea fi mutate aceste servicii in scopul optimizarii lucrului cu cetateanul, cu atat mai mult cu cat procesul de descentralizare este in plina desfasurare.

“In urma cu aproximativ trei luni, am purtat o discutie cu subprefectii judetului, cu presedintele Consiliului Judetean, Mircea Cosma, si cu vicepresedintii Consiliului Judetean, in cadrul careia am abordat aceasta problema a lipsei spatiilor pentru a fi pregatiti in vederea descentralizarii. Astfel, am hotarat sa facem o inventariere a spatiilor de care dispunem, iar la momentul actual inca inventariem”, a mai declarat Radu Oprea.

Acesta i-a avertizat pe directorii deconcentratelor asupra faptului ca trebuie sa faca o disociere intre politica si administratie. “Mesajul meu catre dansii a fost unul puternic si s-a referit la politizarea excesiva a actului managerial in deconcentrate. Managerii fac prea multa politica in timpul orelor de program si i-am rugat sa aiba minima decenta de a o face dupa orele de program”, a declarat Radu Oprea, refuzand sa ii nominalizeze pe cei direct vizati.