Diplome si distinctii la a saptea editie a zilelor Aradului

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a inmanat, cu prilejul Zilelor Aradului, mai multe distinctii unor personalitati, in semn de recunoastere a meritelor deosebite si pretuire a unei intregi existente profesionale in diferite domenii.
La editia a saptea a Zilelor Aradului a fost inmanat “Titlul de Excelenta” mai multor personalitati, printre acestea numarandu-se Ioan T. Morar, la sectiunea Literatura; Etelca Nagy, la sectiunea Caritate si Protectie Sociala; Daniela Dodean, la sectiunea Sport. Au fost acordate, de asemenea, doua “Diplome de Onoare” si alte 108 ”Diplome de Aur”, acestea din urma fiind oferite tuturor cuplurilor aradene care au implinit sau vor implini, in acest an, 50 de ani de casatorie.

Atmosfera a fost asigurata de recitalul de exceptie al binecunoscutul Ioan Gyuri Pascu, iar pentru amatorii de muzica de promenada, fanfara Casei de Cultura a Municipiului Arad a oferit un concert, in Parcul Eminescu. Concertele fanfarei vor fi programate in toata perioada Zilelor Aradului.

Tot cu ocazia editiei din acest an a Zilelor Aradului, municipalitatea a decis sa introduca Palatul administrativ – cladire inaugurata la 10 ianuarie 1877 – in circuitul turistic al orasului. Astfel, primul grup de vizitatori a facut turul Palatului administrativ, acestia admirand vitraliile realizate de Sever Frentiu sau biroul primarului, dotat cu mobilier in valoare de 30.000 de euro.

Zilele Aradului vor continua cu o serie de concerte de muzica populara, sustinute de Aurel Tamas, Nicolae Furdui Iancu, Dinu Iancu Salajanu, Ioan Bocsa, Ionut Fulea. Sambata este programat un megaconcert la care vor canta trupele Bere Gratis, Sistem, Heaven si solistul Mihai Margineanu. Manifestarea se va incheia cu un recital al interpretei Jennifer Rush.