Cea de-a doua ediție a webinarului de Management Modern în Administrație – componenta ITC (a 17-a întâlnire a comunității) a avut loc pe 17 noiembrie. Evenimentul a reunit 122 specialiști ITC din administrația publică locală și centrală. Alături de ei, timp de mai bine de 2 ore, au oferit informații valoroase despre soluțiile practice de digitalizare a instituțiilor de administrație partenerii platformei: Microsoft Romania și Wing Leading Edge.

Dragoș C. L. Preda, Secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, a vorbit despre 5G ca motor al digitalizării administrației publice. În opinia domniei sale, digitalizarea trebuie adoptată de la nivel central, de guvern, și până la nivelul comunităților locale, iar una dintre condițiile ce trebuie îndeplinite pentru acest proces este existența unei conectivități bune, care să îndeplinească aceleași standarde indiferent că vorbim de centrul capitalei sau de mediul rural. Principalele obiective ale transformării digitale în administrația publică sunt: tehnologie în beneficiul utilizatorului, cetățeni sau agenți economici, economie echitabilă și competitivă și o societate deschisă, democratică și durabilă.

Partea a doua a webinarului a fost dedicată prezentării de soluții dedicate digitalizării administrației publice. Andreea Bulisache, National Technology Officer la Microsoft a vorbit despre Microsoft Teams și scenariile de optimizare a comunicării în administrație. Platforma Teams este optimizată atât în ce privește utilizarea internă, în instituțiile publice, dar și interacțiunea cu cetățenii, iar faptul că oferă încredere, scalabilitate și securitate a datelor o face una dintre principalele soluții implementate în administrație.

Cristian Gîlmeanu, Managing Director la Wing Leading Edge, a prezentat soluția WingSign, care răspunde nevoii de renunțare la hârtie, la prezența fizică și semnătura olografă, atât în interiorul organizației cât și în relația cu partenerii. Elena Căciulă, Manager de produs la Wing Leading Edge, a arătat cum funcționează platforma WingSign, prin simularea unei interacțiuni între cetățeni și reprezentanții administrației publice.

Această intâlnire este parte a programului de comunicare profesională de Management Modern în Administrație și va continua în luna decembrie 2020, cu o nouă ediție. Programul este dezvoltat și derulat din anul 2012 de către Oameni și Companii, organizație care implementează soluții de marketing utilizând comunități business și profesionale.