Dezvoltatea infrastructurii şi a relaţiilor transfrontaliere, obiective ale strategiei de dezvoltare 2014-2020 a judeţului Giurgiu

giurgiu_lung.jpgÎntărirea infrastructurii, a portului Giurgiu şi a relaţiilor transfrontaliere sunt principalele obiective ale autorităţilor din judeţul Giurgiu şi din districtul Ruse, Bulgaria, prezentate marţi, în sala de conferinţe a Ateneului Nicolae Bălănescu din municipiul Giurgiu, cu ocazia dezbaterii publice a proiectelor privind Strategia de Dezvoltare Socială a judeţului Giurgiu pentru perioada 2014-2020.

“Pentru mine şi echipa mea este o onoare de a fi prezent la dezbaterea publică de astăzi cu privire la bugetul judeţului Giurgiu şi pot spune că parteneriatul dintre Prefectura Ruse şi Consiliul Judeţean Giurgiu este un exemplu de bune relaţii, iar cooperarea pe care o avem deja de 12 ani a fost un succes, deoarece se bazează pe fundaţii solide şi obiective comune. Prima perioadă a programului Bulgaria – România 2007-2013 a fost grea, dar de succes pentru ţările noastre”, a declarat marţi, la Giurgiu, prefectul de Ruse, Ventislav Calcev.

El a adăugat că în primii şapte ani după integrarea României şi Bulgariei în UE, în regiunea Ruse-Giurgiu au fost implementate opt proiecte cu o valoare de aproximativ 28 de milioane de Euro, iar pentru viitor echipa de la Prefectura Ruse va lucra pentru planificarea unui nou traseu pentru drumul Giurgiu-Ruse-Veliko Târnovo, a cărui construcţie va uşura mult traficul pe coridorul european de transport transfrontalier numărul nouă.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea, a declarat că dezvoltarea infrastructurii şi a proiectelor pentru dezvoltarea comunelor, privind aducţiunea de apă, canalizare, colectarea deşeurilor sunt prioritare în judeţul Giurgiu pentru perioada 2014-2020.

La eveniment au mai participat directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia, Liviu Muşat, directoarea Institutului de Politici Publice Bucureşti, Violeta Alexandru, directoarea Euroregiunii Danubius, Lili Ganceva, şi primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu. AGERPRES