Posibilitatea dezvoltării zonei Măgurele, unde va fi amplasat cel mai mare laser din lume, prin atragerea de fonduri europene, a fost analizată vineri la întâlnirea ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, cu preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache.

Totodată, un alt subiect abordat la întâlnire a vizat strategia de dezvoltare a judeţului Ilfov, reabilitarea clădirilor instituţiilor publice, şcolilor, spitalelor şi a blocurilor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Consiliul Judeţean Ilfov, costul total al proiectului este de 356,2 de milioane euro, bani proveniţi din fonduri structurale, subvenţii europene destinate pentru întrajutorarea regiunilor sărace. Iniţial, astfel de fonduri au fost utilizate pentru proiecte civice precum construcţia de drumuri, dar acum Comisia Europeană încurajează folosirea lor în proiecte ştiinţifice.

ELI-NP este unul din cele 3 centre din proiectul Extreme Light Infrastructure ce urmează să fie construite în estul Europei – Măgurele, Praga şi Szeged (Ungaria). AGERPRES