Dezvoltarea unui port de mărfuri la Dunăre, proiect prioritar al autorităţilor din municipiul Giurgiu

giurgiu-pod-nou.jpgDezvoltarea unui port de mărfuri în Giurgiu reprezintă unul dintre proiectele prioritare ale municipalităţii pentru următorii patru ani, înscris în planul de dezvoltare durabilă şi de strategie a Dunării, susţin reprezentanţii primăriei acestui municipiu.

“Dezvoltarea unui port de mărfuri la Giurgiu este de o însemnătate vitală pentru având în vedere că în prezent avem un singur cheula Dunăre în lungime de aproximativ şase sute de metri la care acostează şi navele de pasageri şi cele de mărfuri, dar şi preocuparea administraţiei locale pentru dezvoltarea durabilă şi proiectele pentru strategia Dunării”, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanta Primăriei municipiului Giurgiu, Mirela Popazu.

Ea spune că acest proiect se poate dezvolta împreună cu Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Fluviale şi se poate realiza din fonduri europene, în prezent fiind deja întocmit un studiu de fezabilitate împreună cu un consorţiu de firme olandeze care prevede separarea portului de mărfuri de cel de persoane şi dezvoltarea portului de mărfuri în amonte de municipiul Giurgiu pe o suprafaţă de aproximativ două sute de hectare.

Amenajarea noului port la Dunăre a fost estimată la suma de aproximativ 130 de milioane de Euro, iar proiectul se poate realiza cu fonduri europene.

În urma amenajării acestui port se vor construi aproape opt dane de operare faţă de doar una operaţională în prezent în Portul Giurgiu, iar autorităţile doresc prin punerea în aplicare a acestui proiect şi realizarea în zonă a unui parc industrial. AGERPRES