Din cele 268 asociatii de locatari-proprietari din Drobeta Turnu Severin doar una singura a depus, pana pe 15 martie, la primaria localitatii, o cerere pentru a fi integrata in Programul guvernamental de reabilitare termica a blocurilor.

Viceprimarul Nicolae Paponiu a declarat ca desi termenul limita de depunere a documentatiilor necesare de expertizare si de obtinere a fondurilor expira la 20 martie, majoritatea administratorilor asociatiilor de proprietari nu manifesta preocupari pentru reabilitarea termica a blocurilor, care – acolo unde va fi efectuata – ar putea reduce factura la intretinere cu circa 30%.

„Desi am facut o sustinuta informare publica asupra avantajelor pe care le pot avea cetatenii datorita acestui program, administratorii intarzie nejustificat sa se conformeze apelului nostru de a-l demara. Fondurile guvernamentale destinate programului sunt limitate, iar daca se tergiverseaza depunerea solicitarilor la timp exista riscul neaccesarii lor”, a precizat viceprimarul Paponiu.

In Drobeta Turnu Severin sunt circa 400 de blocuri, 80% dintre acestea construite intre anii 1964 si 1980.