Reprezentanţii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România (CCIFER), cei ai municipalităţii ieşene şi ai mediului de afaceri s-au întâlnit, la Iaşi, pentru a dezbate viitorul mobilităţii şi a propune alternative practicilor de mobilitate de zi cu zi, printre care apariţia autoturismelor electrice.

Potrivit organizatorilor, apariţia unor noi tipuri de autoturisme precum cele electrice, autonome, a unor modalităţi de transport de tip car-sharing, dar şi a unor constrângeri de mediu şi urbane impun o conştientizare la nivelul utilizatorilor finali, a colectivităţilor locale şi a companiilor. În acest context, CCIFER, împreună cu partenerii săi, au propus în cadrul acestui eveniment un concept integrat de sensibilizare şi schimb de bune practici pentru a le permite diferiţilor actori implicaţi să îşi reevalueze opţiunile, să îşi identifice parteneri şi să conceapă noi soluţii adecvate mobilităţii în viitor.

„Mă bucur că azi la Iaşi am lansat seria de conferinţe ‘Mobilitatea viitorului’, şi mă bucur că Primăria Iaşiului are o iniţiativă foarte bună. Mă bucur din două motive: unul dintre acestea fiind faptul că Primăria Iaşi are o iniţiativă foarte bine concentrată pe tema oraşului durabil. Al doilea motiv pentru care mă bucur este faptul că primăria doreşte să se implice în ceea ce înseamnă mobilitatea viitorului, maşini electrice. E foarte interesant”, a declarat, într-o conferinţă de presă, François Coste, preşedintele CCIFER.

El a declarat totodată că această conferinţă privind mobilitatea viitorului e parte dintr-o serie de evenimente pe care CCIFER le va organiza la Cluj, Timişoara şi Sibiu. „Administraţia ieşeană este foarte interesată de tot ceea ce înseamnă implementarea de soluţii, idei, concepte care pot stimula mobilitatea urbană, ducând astfel la o reducere a problemelor şi aglomerărilor din trafic şi la crearea unui mediu ambiental curat. Iaşiul este un oraş în plină dezvoltare, cu o reţea stradală care, uneori, este depăşită de imensa încărcătură a autovehiculelor din ce în ce mai multe. Prin urmare, trebuie să găsim soluţii alternative, care să elimine treptat multe dintre incovenientele pe care le avem în ceea ce priveşte suprasaturarea traficului auto”, a declarat primarul Mihai Chirica. AGERPRES