Primaria Oradea va organiza, pe 20 februarie, o dezbatere publica pe tema proiectului de hotarare privind scutirea, timp de zece ani, de la plata impozitului pe cladire a cetatenilor constituiti in asociatii de proprietari care isi reabiliteaza termic blocurile.

Primaria vrea sa stimuleze oradenii sa isi reabiliteze termic imobilele pe care le detin, in scopul imbunatatirii performantelor de izolare a elementelor de constructie, precum si cresterea eficientei energetice a instalatiilor termice.

Scutirea de la plata impozitului pe cladire se acorda cu conditia reabilitarii termice a intregului imobil si intra in vigoare din anul urmator incheierii lucrarilor. Reabilitarea imobilului implica izolarea termica a peretilor exteriori, inlocuirea ferestrelor si a usilor existente si termo-hidroizolarea terasei de la ultimul nivel.

Municipalitatea intentioneaza sa propuna, in sedinta viitoare a Consiliului Local, cel mai probabil pe 26 februarie, adoptarea acestei hotarari care se adreseaza indeosebi oradenilor ce locuiesc in blocurile construire intre anii 1950-1990.