Dexia isi pastreaza biroul din Bucuresti, care va deservi in continuare clientii existenti, in ciuda modificarii strategiei pentru Europa de Est a grupului, in sensul incetinirii activitatii in 2009, a declarat directorul comercial al Dexia Kommunalkredit Romania, Marian Sirbu.

„Au existat schimbari in privinta strategiei in Europa de Est, care au fost anuntate inca din ianuarie anul trecut, respectiv de incetinire a activitatii. Ca rezultat, noi nu am mai acordat niciun credit nou in 2009, insa au continuat sa fie trase sume din cele deja aprobate. Astfel, anul trecut, din contractele semnate, s-au tras circa 100 milioane euro”, a spus Sirbu.

Totodata, el a precizat ca, in total, creditele trase ajung in prezent la circa 720 milioane euro, iar totalul imprumuturilor aprobate de Dexia in Romania se ridica la 850 milioane euro. „Birourile din Europa de Est vor continua sa functioneze. Este adevarat ca ne-am incetinit activitatea, insa pana la urma si celelalte banci au actionat similar”, a adaugat Sirbu.

Ziarul belgian L’Echo a scris recent ca Dexia va vinde sau inchide filialele din sapte tari est-europene, printre care si Romania, dupa ce Moody’s a pus presiune pe grupul financiar prin scaderea severa a ratingului atribuit Dexia Kommunalkredit Bank, informatie dezmintita ulterior de grup.

DKB este prezenta, in regiune, in Slovacia, Polonia, Cehia, Romania, Ungaria, Bulgaria si Croatia. In Romania, Dexia Kommunalkredit Bank a deschis in iulie 2005 un birou, concentrat pe finantarea sectorului public. In anii trecuti, DKB s-a pozitionat ca lider pe piata creditelor pentru autoritatile publice locale din Romania.