Deszăpezirea drumurilor judeţene a fost câştigată de firma aflată în subordinea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud

deszapezire.jpgFirma LDP SA, al cărei unic acţionar este Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, a câştigat licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor judeţene în această iarnă, având la dispoziţie un buget de 2,6 milioane lei, potrivit datelor comunicate marţi de către preşedintele consiliului, Radu Moldovan.

“Contractele au fost semnate săptămâna trecută, în urma licitaţiei. Avem o singură companie care a participat la licitaţie pe toate cele cinci loturi, care este SC LDP SA, care are pregătite toate utilajele şi materialele necesare pentru a putea interveni atunci când va fi nevoie”, a spus Moldovan.

Contractul a intrat în vigoare pe 15 noiembrie şi este valabil până în data de 15 martie 2017. Licitaţia s-a desfăşurat pe cinci loturi, respectiv zona 1 – Bistriţa, zona 2 – Beclean, zona 3- Năsăud, zona 4 – Şieu şi zona 5 – Lechinţa. “Bugetul este de 2,6 milioane lei, dar urmează să vedem cât se intervine, situaţia lucrărilor”, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Anul trecut, banii pentru deszăpezirea drumurilor judeţene au fost împărţiţi între LDP SA şi o altă firmă din judeţ, SC Dimex 2000 Rebrişoara. Reţeaua de drumuri judeţene însumează aproximativ 640 kilometri, iar estimările făcute arată că pentru întreţinerea acestora pe timpul iernii va fi nevoie de 51 de utilaje, 1.300 tone sare şi circa 10.000 tone de nisip. AGERPRES