Desemnarea primarului interimar la Baia Mare a fost amânată

Şedinţa Consiliului Local în care trebuia să fie desemnat primarul interimar al municipiului Baia Mare a fost, luni, amânată, deoarece Prefectura Maramureş n-a trimis în timp util ordinul de încetare a mandatului pentru primarul Cristian Anghel, condamnat pentru corupţie.

Secretarul primăriei, Rodica Brad, i-a anunţat pe cei 23 de consilieri locali că Prefectura Maramureş, deşi a trimis ordinul de încetare a mandatului pentru primarul Anghel prin poştă , acesta n-a ajuns la Primăria Baia Mare.

Decizia suspendării şedinţei s-a luat pe fondul unor discuţii contradictorii între consilierii locali şi viceprimarii Mircea Dolha ( PSD) şi Istvan Ludescher ( UDMR). Cel mai nemulţumit a fost viceprimarul social-democrat Mircea Dolha care a reacţionat dur, susţinând că “totul e o farsă”, întrucât, atunci când a fost convocată şedinţa, secretara primăriei a precizat că deţine ordinul de încetare a mandatului primarului. Consilierul local Cristian Niculescu Ţâgârlaş (PNL) a spus că, undeva, la nivelul administraţiei, s-a produs o ruptură, deoarece, cu câteva ore înaintea începerii şedinţei, toţi consilierii au fost informaţi că Prefectura Maramureş a emis ordinul.

Consilierul local Zamfir Ciceu (PNL) a fost de părere că, potrivit legii, încetarea înainte de termen a mandatului pentru primarul Anghel, atrage după sine şi invalidarea celor doi viceprimari, iar toate actele semnate de cei doi sunt nule. Ciceu a mai precizat că intenţia grupului liberal din Consiliul Local, în cazul în care ar fi avut loc şedinţa, era să numească un primar interimar din partea consilierilor liberali. La aproximativ 30 de minute după ce consilierii au părăsit sediul primăriei, secretarul instituţiei Rodica Brad a declarat că ordinul de încetarea a mandatului pentru primarul Cristian Anghel a fost găsit într-una din mapele de corespondenţă, ”rătăcit probabil din greşeală”. AGERPRES