Deputatul Victor Paul Dobre, vicepreşedinte PNL, a declarat că pregăteşte un proiect legislativ ce are în vedere reforma administrativă teritorială prin reducerea numărului de judeţe şi desfiinţarea unor unităţi administrative cu populaţie redusă, ce nu-şi pot susţine cheltuielile publice.

„Eu consider că actuala administraţie publică ‘şi-a trăit traiul şi a mâncat mălaiul’ ca formă eficientă de organizare şi funcţionare şi de aceea propun un număr de modificări precum desfiinţarea structurilor administrativ teritoriale care au o populaţie de sub 1.500 de locuitori. Mai precis, ar dispărea între 12 şi 14% din primării”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Victor Paul Dobre.

Deputatul PNL a spus, de asemenea, că s-ar impune fuzionarea mai multor judeţe într-o singură unitate administrativă mai mare, cu păstrarea titulaturii specifice pentru unitatea administrativă. „În proiectul de lege se propune mărirea judeţelor şi fuziunea acestora şi în felul acesta ar dispărea aproximativ 15 judeţe. De asemenea, voi propune reducerea numărului de ministere la cel mult 15, iar mandatul aleşilor locali să fie mărit pentru a-şi putea fi implementate proiectele iniţiate”, a mai afirmat Victor Paul Dobre. AGERPRES