Deputatul UDMR de Covasna Tamas Sandor este candidatul UDMR pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean. Consiliul permanent al UDMR, care s-a intrunit pentru a analiza rezultatul unui sondaj de opinie realizat in randul comunitatii maghiare din judetul Covasna pentru departajarea celor doi candidati inscrisi in cursa, l-a desemnat pe Tamas Sandor castigator.
Contracandidatul sau, Demeter Janos, care, de opt ani, ocupa functia de presedinte al Consiliului Judetean, a declarat ca decizia este putin „contrara sondajului”, dar nu vrea sa faca nici un alt fel de comentariu in legatura cu ceea ce s-a decis la Bucuresti. El a mai spus ca nu intentioneaza sa incerce sa-si redobandeasca pozitia ca independent, dar nu exclude posibilitatea ca, la toamna, sa candideze pentru un loc in Parlament.

„Nu e nici in interesul judetului si nici al UDMR sa pornesc ca independent. Conform intelegerii voi fi candidat pentru functia de prim vicepresedinte al Consiliului Judetean Covasna, iar pana la toamna ma mai gandesc”, a spus Demeter Janos.

Pe 7 aprilie, el declarase ca, dupa parerea sa, problema nu trebuia sa ajunga la nivelul conducerii centrale din moment ce rezultatele sunt clar in favoarea sa, iar cel care a pierdut trebuie sa se retraga. „A existat o intelegere scrisa in acest sens, in urma cu doua luni, cand am decis sa incepem acest sondaj, si ea ar trebui respectata”, a declarat Demeter Janos. La sondajul realizat de UDMR au participat 3.000 de cetateni maghiari de pe intreg teritoriul judetului.