Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege privind despagubirea fostului suveran Mihai I cu 30 milioane euro pentru imobilele nerestituite apartinand Domeniului Peles, precum si pentru toate colectiile, obiectele si celelalte bunuri mobile aflate in inventarul acestora.
Suma de 30 milioane euro se plateste din sumele colectate in contul general al Trezoreriei statului, esalonat, in transe egale, pe o perioada de doi ani. Plata primei transe se va face in termen de 30 de zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a legii, urmand ca celorlalte doua sa fie acordate la un an, respectiv doi ani, de la data primei plati.

Legea prevede restituirea in natura catre Regele Mihai I a imobilului Vila Cavaleri, cu bunurile din dotarea acesteia. Totodata, Mihai I beneficiaza, pe durata vietii, de folosunta gratuita a Palatului Elisabeta, in calitate de fost sef al statului roman. De acelasi drept de folosunta asupra Palatului Elisabeta beneficiaza, de asemenea, Principesa Margareta si Principele Radu. Castelele Peles, Pelisor si Foisor vor putea fi folosite de fostul suveran pentru organizarea unor evenimente deosebite in masura in care in organizarea si desfasurarea acestora este implicat si statul roman.