Democrat-liberalii din Vrancea nu vor uninominal la Consiliul Judetean

Democrat-liberalii din Vrancea s-au declarat impotriva votului uninominal la presedintia Consiliului Judetean. Deputatul PD-L Corneliu Momanu a precizat ca votul uninominal la CJ, solicitat de presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, totodata presedinte al CJ Vrancea, “este neconstitutional”.
“Sa ne imaginam ca in Vrancea s-ar prezenta 40% din alegatori, la locale, iar primul clasat ar lua 30%. Atunci cat de reprezentativ ar fi acel presedinte de CJ? Am discutat cu juristii PD-L, care au spus clar ca, pentru votul uninominal la CJ, trebuie modificata Constitutia”, a argumentat Momanu. “Oprisan isi doreste sa candideze pe vot uninominal fiindca dispune de bani si de aproximativ 50 de primari PSD. Dupa ultimele sondaje de opinie, el ar iesi din primul tur de scrutin. La ora actuala, nu suntem pregatiti, legislativ, pentru a introduce votul uninominal pentru presedintele CJ”, a spus Momanu.

Si presedintele PD-L Vrancea, Jean Vraciu, a precizat ca Marian Oprisan are cea mai mare notorietate si ca “el incearca sa foloseasca acest atu, in situatia votului uninominal intr-un singur tur”.

Presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan, a propus conducerii social-democrate sa conditioneze votul in plenul Camerei pentru uninominal de introducerea prevederii privind alegerea presedintilor de consilii judetene in aceeasi maniera. “Cred ca PSD va trebui sa spuna ferm ca, in realitate, celelalte partide nu isi doresc votul uninominal. PSD trebuie sa conditioneze votul grupurilor parlamentare din PSD pentru votul uninominal de alegerea presedintilor de consilii judetene prin acest tip de scrutin”, a spus Oprisan.