Reprezentanţi ai Ambasadei SUA în România şi-au manifestat, într-o vizită la Primăria Oradea, interesul faţă de investiţiile în utilizarea energiei geotermale din municipiu şi viitoarele proiecte ce utilizează energii regenerabile.

„Reprezentanţii Ambasadei SUA se află într-o vizită de lucru la Oradea, în scopul de a cunoaşte mai bine economia României şi polii de creştere, precum şi oraşele care progresează ca green cities”, se arată în comunicatul primăriei.

Delegaţia americană, reprezentată de consilierul economic Kimberly Barr, ofiţerul economic Toumil Allen şi specialistul economic Dana Stănescu, a fost primită de primarul Florin Birta, împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) din cadrul Primăriei Oradea: Marius Moş, Ovidiu Guler, Mihaela Neag, Ioan Maghiar şi Daniel Ţigan.

Potrivit sursei, principala temă de discuţie a fost absorbţia fondurilor europene şi investiţiile în utilizarea energiei geotermale.

În deschiderea întâlnirii, primarul Florin Birta le-a mulţumit celor prezenţi pentru vizită şi le-a vorbit despre investiţiile derulate la nivelul municipiului cu ajutorul fondurilor europene, a punctat strategia de dezvoltare a oraşului pe termen mediu şi lung şi a menţionat cât de importanţi sunt investitorii străini în comunitate.

„Suntem interesaţi să atragem orice tip de fonduri care să ne ajute să continuăm dezvoltarea oraşului nostru. Am reuşit în ultimii zece ani să obţinem finanţări europene în valoare de 650 de milioane de euro, care se regăsesc în proiecte de infrastructură, termoficare, sistem medical, spaţii verzi ş.a. Avem deschidere totală de-a fructifica aceste colaborări, care pot însemna noi obiective de investiţii implementate în folosul comunităţii noastre”, a menţionat primarul Florin Birta. AGERPRES