hogea__constantin.jpgAngajaţi ai Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP) din Primăria municipiului Tulcea s-au arătat nemulţumiţi din cauza perspectivei reducerilor salariale. Edilul şef al municipiului, Constantin Hogea, a declarat joi că angajaţii DIAP încasează lunar venituri cuprinse între 500 şi 600 de lei, zilele trecute exprimându-şi nemulţumirea cu privire la raportul salarii/muncă.

„Zilele trecute au fost câteva nemulţumiri, oamenii reclamând salariile mici, dar nu vor avea de ales. Nu sunt sub nicio formă lefurile pe care trebuie să le aibă. Eu acum îmi pun problema celor care iau 500 de lei şi pe care va trebui să îi determin să lucreze”, a afirmat primarul Hogea.

El a mai spus că primăria numără în momentul de faţă 200 de angajaţi, necesarul de personal fiind de 230. „La Biroul Inspecţie Urbană, unde trebuie să fie verificate toate proiectele aprobate, în organigramă avem prevăzute cinci persoane, dar nu avem decât una singură, o femeie. Nu este un job comod sau simplu şi nici nu am voie să angajez. Şi în alte servicii suntem subdimensionaţi, chiar dacă lumea are impresia că lucrurile stau altfel. Suntem descoperiţi la Poliţia Comunitară. Avem 80 de persoane, iar necesarul este de 110 sau 120. (…) Nu avem o cifră de disponibilizări, nu o exclud, dar va trebui să facem faţă cum putem, iar singura soluţie va fi să facem transfer de personal”, a mai spus primarul Constantin Hogea.

Potrivit acestuia, până în prezent s-au purtat mai multe discuţii cu sindicatul angajaţilor din primărie, soluţia acestora fiind renunţarea la a mai organiza în acest an festivaluri, soluţie luată în calcul de edilul şef al municipiului. AGERPRES