Deficit bugetar de peste 74 de milioane de lei la Consiliul Judeţean Vaslui

mihalachi_vasile.jpgReprezentanţii Consiliului Judeţean Vaslui au prezentat marţi, în cadrul unei şedinţe, un raport potrivit căruia instituţia a avut, în acest an, un deficit bugetar de peste 74 de milioane de lei.

Cea mai mare parte din această sumă (65 de milioane de lei) s-a înregistrat întrucât Ministerul Dezvoltării nu a virat banii pentru lucrările efectuate la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare, a afirmat Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui.

‘În acest an, Consiliul Judeţean Vaslui a înregistrat un deficit bugetar de 74.247.000 de lei. Cea mai mare parte din această sumă reprezintă bani neîncasaţi de la Ministerului Dezvoltării în contul unor lucrări executate la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare din cele trei municipii şi oraşul Negreşti. Noi am efectuat aceste lucrări şi urma să primim banii, dar acest lucru nu s-a întâmplat’, a declarat, marţi, Vasile Mihalachi.

Acesta a mai afirmat că din cauza deficitului bugetar au fost diminuate şi bugetele unor instituţii finanţate total sau parţial din bugetul judeţului. Astfel, de la Muzeul ‘Vasile Pârvan’ Bârlad s-au luat 20.000 de lei, de la Muzeul Judeţean Vaslui s-au luat 70.000 de lei, iar de la Teatrul ‘Victor Ion Popa’ Bârlad s-au luat 48.593 de lei. Cea mai mare diminuare s-a înregistrat în contul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, de unde au fost retraşi 374.710 lei. AGERPRES