Declaraţie adoptată de CJ Buzău, de susţinere a demersurilor de unire cu Republica Moldova

Un număr de 30 de consilieri judeţeni buzoieni au semnat, pe 22 martie, o Declaraţie de susţinere a demersurilor de unire cu Republica Moldova, iar o delegaţie a forului judeţean va participa la Soroca, Republica Moldova, pe data de 27 martie, la o şedinţă solemnă comună, cu ocazia aniversării a o sută de ani de la Marea Unire.

“CJ Buzău îşi exprimă solidaritatea şi susţine fără rezerve demersurile pentru afirmarea aspiraţiilor de reîntregire naţională, precum şi disponibilitatea de ajutorare a fraţilor de peste Prut pentru dezvoltarea economică şi socială”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Potrivit acestuia, o delegaţie de peste 30 de persoane – consilieri judeţeni, reprezentanţi ai unor instituţii publice şi ai societăţii civile vor participa, în perioada 25-27 martie, la Soroca, la manifestările legate de împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. “Şedinţa solemnă comună a Consiliului raional Soroca şi CJ Buzău va avea loc în oraşul Soroca, pe data de 27 martie, dată la care se aniversează 100 de ani de când Sfatul Ţării de la Chişinău a hotărât unirea cu ţara-mamă”, a precizat preşedintele CJ Buzău.

În luna noiembrie 2017, consilierii Raionului Soroca au participat la Buzău la o şedinţă festivă a Consiliului Judeţean, ocazie cu care au fost semnate acordurile de înfrăţire între 12 comune din judeţul Buzău şi tot atâtea localităţi din raionul menţionat. AGERPRES