Dupa ce lucrarile la autostrada Brasov-Bors au fost sistate in urma cu o luna, iar muncitorii au fost trimisi acasa, acum santierele sunt goale. Utilajele au fost trecute in conservare, iar muncitorii ramasi isi fac veacul prin punctul de campare in asteptarea americanilor sau, daca nu, cel putin a banilor de la guvernul roman.
Motivul sistarii activitatii este neplata lucrarilor executate anul acesta de catre statul roman. In aceste conditii, cei 800 de angajati au intrat in somaj tehnic pe o perioada nedeterminata. In bugetul de stat pe 2005 s-au prevazut pentru autostrada Brasov-Bors doar 200 de milioane de dolari, dar acesti bani au fost deja consumati pentru plata restantelor la lucrarile efectuate anul trecut de Bechtel si pentru despagubirea celor expropiati.

Criza a inceput acum o luna, cand santierul de la Marghita a fost inchis, iar o parte din muncitori transferati la Cluj. Firma Bechtel a sistat lucrarile deoarece nu-si mai permite sa finanteze lucrarile din fonduri proprii, pana acum cheltuind deja peste o suta de milioane de dolari.