Datorii de peste 13 milioane lei la CET Brăila

cet braila.jpgCET are de recuperat peste 13 milioane lei, datorie cumulată atât de la consumatorii casnici racordaţi la sistemul centralizat de încălzire, cât şi de la cei care s-au debranşat de la sistem cu ani în urmă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu.

“În momentul de faţă, avem două tipuri de datornici: cei care sunt în continuare racordaţi la CET, suma totală a datoriilor lor fiind de 6,7 milioane lei, şi cei care nu mai sunt racordaţi, dar au datoriile istorice din 2009, 2010, 2011, care în total cumulează 6,5 milioane lei. O adunare scurtă indică o datorie de 13,2 milioane lei”, a declarat Simionescu.
Primarul a precizat că primii 25 de datornici de pe ambele liste, branşaţi şi debranşaţi, cumulează restanţe de 6 milioane de lei, cei din prima listă având o datorie de 3,2 milioane lei, iar ceilalţi una de 2,8 milioane lei.

“De exemplu, Asociaţia de Proprietari 258, care primeşte energie termică, are o datorie de 229 mii lei, Asociaţia 129 – 277 mii lei, Asociaţia 600 – 180 mii lei, Asociaţia 152 -149 mii lei. Pentru recuperarea acestor sume, suntem în instanţă cu asociaţiile de proprietari. Există 270 asociaţii proprietari, care într-un fel sau altul au o serie de datorii, unele cu sute de mii de lei, altele cu 8 lei sau cu 4 lei”, a completat Simionescu.

Primarul de Brăila a avertizat că în cazul în care cetăţenii nu vor înţelege că trebuie să îşi plătească datoriile, există pericolul să se repete problemele de iarna trecută, când brăilenii au rămas în plină iarnă fără căldură, timp de două săptămâni.

Din totalul de 53.000 de apartamente existente în municipiul Brăila, doar 8.000 mai primesc energie în sistem centralizat de la SC CET SA. AGERPRES