Construcţia autostrăzii Sibiu – Piteşti ar ajuta economia şi turismul local, dar ar salva şi vieţi, în contextul în care pe Drumul Naţional 1, care tranzitează judeţul, au loc cele mai multe accidente rutiere, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Construcţia autostrăzii Sibiu – Piteşti ar aduce multe avantaje judeţului Sibiu şi României în general. În primul rând ar asigura pentru noi o legătură rapidă cu Bucureştiul. O astfel de legătură rapidă va influenţa pozitiv fluxurile de mărfuri şi apoi pe cele de capital şi ar aduce cu siguranţă un număr mult mai mare de turişti în judeţul Sibiu„, a spus Daniela Cîmpean.

Viitoarea autostradă Sibiu – Piteşti ar ajuta staţiunea montană Păltiniş şi zona turistică Bâlea din Munţii Făgăraş, unde autorităţile locale intenţionează să facă investiţii. „O serie de investiţii majore pe care le vom face, cum ar fi Păltiniş – staţiune montană de patru sezoane – sau zona alpină Bâlea ar mult mai bine susţinute din punct de vedere al accesului şi atractivităţii dacă va fi finalizată autostrada care leagă frontiera vestică a României de Marea Neagră, trecând prin Sibiu”, a precizat preşedintele CJ Sibiu.

Potrivit Danielei Cîmpean, autostrada Sibiu – Piteşti va aduce şi avantaje economice, dar „va fi un culoar mult mai sigur de circulaţie, vom economisi nu numai timp, ci si vieţi, pentru că, din păcate DN1 este in acest moment drumul naţional cu cele mai multe accidente şi incidente rutiere.”

Cei trei preşedinţi de consilii judeţene din Sibiu, Vâlcea şi Argeş s-au întâlnit marţi, la Vâlcea, unde au discutat despre autostrada Sibiu – Piteşti, considerat un proiect cu prioritate zero pentru cele trei judeţe. AGERPRES