Lupta cu pandemia de COVID-19 reprezintă principala prioritate a mandatului noului prefect al judeţului Buzău, Daniel-Marian Ţiclea, care a fost învestit în funcţie.

„Suntem în război cu moartea şi atunci vom acţiona, în principal, pe trei direcţii: sprijin pentru vaccinare, sprijin pentru sistemul medical (…) şi respectarea restricţiilor pentru întreruperea lanţului pandemiei (…) Am venit cu bună credinţă, am deschidere faţă de toată lumea şi vă rog să aveţi încredere că am venit să fim cu toţii bine şi să fim victorioşi în lupta asta”, a declarat noul prefect după depunerea jurământului.

Ceremonia a avut loc într-un cadru restrâns în sala „Gheorghe Filipescu” a Consiliului Judeţean Buzău, având în vedere restricţiile în vigoare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Liberalul Daniel Ţiclea, care a ocupat postul rămas vacant în urmă cu mai bine de o lună, după ieşirea USR-PLUS de la guvernare şi demiterea fostului prefect Silviu Iordache (USR), este de profesie economist şi a lucrat în ultimii ani în cadrul CNAIR Sucursala Drumuri Naţionale Buzău. AGERPRES