Magistrati ai Judecatoriei Sectorului 1 au respins cererea primarului Constantei, Radu Mazare, de a se dispune obligarea procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, la plata a aproximativ 2 miliarde de lei vechi, reprezentand despagubiri materiale pentru unele afirmatii facute, a anuntat avocata reclamantului, Corina Popescu.
Este vorba despre afirmatiile lui Daniel Morar referitoare la faptul ca dosarul de la DNA privindu-l pe Radu Mazare vizeaza mari sume de bani si terenuri intinse, a precizat Corina Popescu. Totodata, judecatorii au respins si cererea lui Radu Mazare de a-i fi acordate despagubiri morale, constand in obligarea lui Daniel Morar sa-si ceara public scuze pentru declaratiile facute si sa nu mai faca astfel de afirmatii care sa aduca atingere imaginii si onoarei sale, a spus avocata. Hotararea magistratilor de la Judecatoria Sectorului 1 este atacabila cu apel.
Corina Popescu a declarat ca va ataca hotararea pe toate caile posibile si ca se va adresa pana si Curtii Europene a Drepturilor Omului daca instantele din Romania nu ii vor da castig de cauza clientului sau, pentru ca s-au produs in acest caz mai multe incalcari ale Conventiei Europene a Drepturilor Omului. Corina Popescu a precizat ca s-a incalcat dreptul la respectarea prezumtiei de nevinovatie si dreptul la reputatie si la onoare. Procurori ai DNA au inceput urmarirea penala fata de primarul Constantei in dosarul in care este cercetat in legatura cu presupuse retrocedari ilegale de terenuri din Constanta si Mamaia, au anuntat surse judiciare.