Dan Voiculescu:

voiculescu-dan.jpgPresedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu (foto), considera ca premierul Calin Popescu-Tariceanu nu trebuie sa-si dea demisia pentru faptul ca l-a sunat pe procurorul general Ilie Botos, dar ar fi fost mai bine sa comunice transparent acest lucru.
Dan Voiculescu considera ca premierul a procedat absolut normal atata timp cat doar s-a informat si nu a intervenit in vreun fel. “Ar fi fost, insa, mai bine sa comunice transparent inca de atunci acest lucru, ca sa evite toata agitatia de acum. Dar poate si aceasta agitatie e binevenita intrucat, intr-adevar, va fi mult mai greu unui politician, chiar la nivel local, sa-si foloseasca pozitia in scopul de a influenta justitia”, a declarat Voiculescu.

In opinia liderului conservatorilor, se pune intrebarea cat de corect sau de moral a procedat fostul consilier de stat Elena Udrea atunci cand a folosit in scop personal, de imagine, o informatie obtinuta dintr-o pozitie publica. Pe de alta parte, Dan Voiculescu considera ca actualul guvern va rezista atat timp cat toti partenerii coalitiei de guvernare vor actiona in aceeasi directie. El considera ca neintelegerile sunt normale intr-o coalitie, pentru ca “fiecare vine cu zestrea proprie”. “Sa nu credeti ca in guvernarea PSD nu existau scandaluri. Existau, dar ele erau bine ascunse de ochii opiniei publice”, a mentionat Voiculescu.