suciu_dan1.jpgPurtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat că la nivelul Executivului se evaluează mai multe persoane care ar putea să ocupe funcţia de prefect, în condiţiile în care vor mai fi schimbări. „Astăzi nu (au mai fost schimbări la nivelul prefecţilor – n.r.). Suntem în evaluare, nu a prefecţilor care vor fi disponibilizaţi, ci a acelor persoane care pot conduce judeţele, iar Guvernul să aibă încredere în capacităţile de a deţine această funcţie”, a spus Dan Suciu, într-un briefing la Palatul Victoria.

Acesta a adăugat că nu există nicio legătură între solicitarea ALDE ca premierul să dea explicaţii în Parlament pentru schimbările de prefecţi de săptămâna trecută şi faptul că în şedinţa de miercuri nu au mai fost făcute noi numiri. „Pur şi simplu există la nivelul Guvernului mai multe propuneri pentru diferite funcţii. Facem aceste evaluări pe baza competenţelor profesionale dovedite”, a explicat Suciu.

Premierul Dacian Cioloş va fi prezent pe 14 martie în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora prim-ministrului”, iar dezbaterea va fi pe tema criteriilor în desemnarea noilor prefecţi, a anunţat secretarul Camerei, Marcel Ciolacu. AGERPRES