Contestaţiile formulate în cazul proiectelor cu finanţare europeană ar trebui soluţionate în cel mult şase luni, nu într-un interval de timp aproape egal cu cel stabilit pentru implementarea lor, aşa cum se întâmplă în prezent, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu.

Păi nu este posibil ca să stai ani buni cu termene de judecată, să te judeci pe o anumită contestaţie care vizează fonduri europene doi-trei ani, în contextul în care termenul de implementare e de patru ani. Trebuie urgent norme ferme, aşa cum se întâmplă în celelalte state europene, în cel mult şase luni, cum este în Polonia, să dai o soluţie. E vorba de fonduri europene. Şi eu cred că aceste neajunsuri se vor îndrepta (…), dacă nu, ne merităm soarta„, a declarat Manu în cadrul unei conferinţe de presă.

O altă nemulţumire pe care a exprimat-o este legată de ghidurile pentru accesarea fondurilor europene.

„Unul dintre principalele motive pentru care accesăm fonduri foarte puţine este cel legat de proasta gestionare a acestor ghiduri. (…) Noi între noi ne dăm la picioare, pentru că nu suntem în stare să facem ghiduri practice, care ne pot da posibilitatea de accesare de fonduri europene. Şi atunci ne mai plângem de ce accesăm 3%, 5%, 60%”, a mai spus preşedintele CJ Argeş. AGERPRES