Dan Darabont şi Marcel Nicolaescu au fost aleşi viceprimari ai Capitalei

darabont_nicolaescu.jpgDan Darabont (PSD) şi Marcel Nicolaescu (PNL) au fost aleşi miercuri, în prima şedinţă a noului Consiliul General al Municipiului Bucureşti, viceprimari ai Capitalei.
După aproximativ o oră de deliberări, Dan Darabont a fost ales prin vot secret, la propunerea grupului PSD, în funcţia de viceprimar al Capitalei cu 33 voturi pentru, 12 abţineri şi niciun vot împotrivă. Marcel Nicolaescu, propus de grupul PNL, a obţinut 34 de voturi, 11 abţineri şi nici un vot împotrivă.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat în urma desemnării celor doi viceprimari ai Capitalei că delegarea de competenţe înseamnă o responsabilitate în faţa Consiliului General, care nu a fost exprimată de multe ori, ci doar în spatele uşilor închise.
“Sper ca lucrurile să fie transparente, aici, în faţa Consiliului General, îi asigur de tot respectul meu, de prietenia şi sprijinul meu”, a spus Oprescu.

Viceprimarul PSD, Dan Darabont, a declarat că obiectivele pe care le va avea de îndeplinit rezultă din delegarea de competenţe pe care o va face primarul general Sorin Oprescu.

“Priorităţile sunt stabilite de agenda cetăţenilor şi se află în programul cu care domnul Sorin Oprescu a câştigat alegerile. Sper cu actuala formulă să reuşim să fim mult mai eficienţi”, a afirmat Darabont.

Viceprimarul PNL, Marcel Nicolaescu, a spus că trece în aceste momente prin emoţii deosebite, întrucât este obligat să preia atribuţii în administraţia publică după ce mulţi ani a funcţionat ca administrator al unor companii importante.

“Cred că am capacitatea de a-mi pune în aplicare un management performant. Este momentul în care am creat o majoritate solidă şi să punem mai presus de orice interesul bucureştenilor, iar această echipă din jurul primarului general trebuie să aibă performanţe”, a subliniat el. AGERPRES