Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat că analiza Executivului referitoare la organizarea alegerilor locale în localităţile care nu au primari este încă în derulare şi nu există o decizie concretă privind stabilirea unei date pentru aceste alegeri.

„Guvernul a primit recent, în urmă cu câteva săptămâni, o informare pe larg din partea Autorităţii Electorale Permanente privind situaţia acestor unităţi administrativ teritoriale şi, la finalul analizei acestei situaţii, desigur, vă vom comunica deciziile pe care Guvernul le va lua. (…) La finalul acestei perioade de analiză vom reveni cu datele la care vor fi organizate alegerile. Ce pot să vă spun este că astăzi este încă în derulare şi, în momentul în care vom avea analiza finalizată, vom reveni”, a afirmat Cărbunaru, întrebat când va stabili Guvernul data alegerilor în 50 de localităţi care nu mai au primari din diferite motive.

El a spus că decizia Guvernului de a organiza alegerile în aceste localităţi se bazează pe analiza datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

„Decizia Guvernului va fi anunţată în momentul în care va fi luată. La momentul la care vorbim nu există o decizie concretă privind asumarea unei date legate de organizarea alegerilor pentru respectivele unităţi administrativ-teritoriale”, a adăugat Dan Cărbunaru.

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, deputatul Ludovic Orban, a anunţat că a intentat Guvernului un proces pentru că nu au fost organizate alegeri locale în peste 50 de localităţi, iar Curtea de Apel a stabilit primul termen de judecată în 6 februarie. AGERPRES