Dacian Cioloş sprijină municipiul Cluj pentru a deveni Capitală culturală europeană

ciolos dacian.jpgComisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, va susţine municipiul Cluj-Napoca în demersul de a deveni Capitală culturală europeană.

El a declarat, vineri, după o întâlnire cu primarul Emil Boc, că în acest sens îşi va folosi toată capacitatea de care dispune. “E o plăcere şi o onoare şi pentru mine să pot să fiu implicat în acest proiect – Cluj, Capitală culturală europeană. O să-mi folosesc toate cunoştinţele, contactele şi capacitatea de lobby pentru a spune lucruri pe care le ştiu de fapt, pe care le simt şi pe care le-am trăit în calitate de cetăţean al Clujului. Cred că municipiul Cluj-Napoca are toate argumentele pentru a pretinde să fie capitală culturală europeană”, a menţionat Dacian Cioloş.

El a mai spus că vine cu plăcere la Cluj şi că-l interesează viaţa comunităţii al cărui membru a fost şi el.

“Vin cu mare plăcere de fiecare dată la Cluj, la primărie… Vin nu numai la primarul Clujului, dar şi la un prieten, am avut o colaborare foarte bună încă de pe vremea când dânsul a avut primul mandat de primar, apoi de prim ministru. Şi vin ca şi cum vin şi acasă, fiindcă dincolo de responsabilitatea profesională, de aici mă şi încarc şi mă interesează cum evoluează şi viaţa comunităţii la Cluj”, a completat Dacian Cioloş.AGERPRES