In fruntea Consiliului National al Audiovizualului nu mai poate ramane Ralu Filip, sluga de casa a lui Adrian Nastase, a declarat presedintele PRM, C.V. Tudor, care a precizat ca va face o propunere legislativa pentru schimbarea actualei componente a CNA.
Vadim Tudor, care este vicepresedinte al Senatului, a spus ca a discutat aceasta problema in conducerea institutiei. „Unii membrii ai Biroului Permanent au spus ca vor reflecta la aceasta propunere”, a mentionat liderul PRM. El a mai afirmat ca va redacta propunerea legislativa dupa ce vor fi de acord si alti membri ai conducerii Senatului.

„Ralu Filip il reprezinta pe Adrian Nastase. Ei doi au inchis un post de televiziune in 2002. Actualii membrii ai CNA nu mai reprezinta pe nimeni. Din acest Consiliu trebuie sa faca parte in primul rand oameni de presa si trebuie sa se scoata din Legea audiovizualului prevederea care-i da dreptul sa dea amenzi”, a completat liderul PRM. El ii acuza pe membrii CNA ca „au reintrodus cenzura de factura stalinista, in Romania”. „Pentru ultimele mele trei aparitii la OTV au dat amenzi de 750 de milioane de lei. CNA este o institutie parazitara. Toata institutia trebuie regandita”, a mentionat C.V. Tudor.

Intr-un comunicat remis presei, din partea CNA, membii Consiliului protesteaza fata de declaratiile presedintelui PRM privind necesitatea schimbarii actualei componente a CNA. „Membrii CNA protesteaza fata de asemenea atitudini care contravin dispozitiilor Legii audiovizualului nr. 504/2002 si Directivei Televiziunii Fara Frontiere, documente ce garanteaza neutralitatea si independenta CNA”, se arata in comunicat.

Presedintele CNA, Ralu Filip, considera ca C.V. Tudor procedeaza ca nazistii terfelind oamenii care nu-i sunt pe plac si respinge acuzatiile liderului PRM, precizand ca nu este omul nimanui in CNA si ca legea actuala care reglementeaza activitatea institutiei a fost avizata de Comisia Europeana. „Nu sunt omul nimanui. Am trecut de doua ori prin plenul Parlamentului si am devenit membru al CNA prin vointa forului legislativ si a colegilor mei care m-au propus in unanimitate. Actuala lege a audiovizualului a primit aviz favorabil de la Bruxelles, iar schimbarea membrilor CNA si a mea nu se poate face decat prin modificarea legii”, a declarat Ralu Filip.