Potrivit raportului Curtii de Conturi, sute de contracte incheiate de Primaria Craiova cu diverse firme a caror valoare se ridica la 1.700 de miliarde de lei nu apar in evidenta contabila. Din aceasta cauza, numerosi directori de servicii, inclusiv primarul Antonie Solomon (foto), au primit amenzi cuprinse intre 3 si 40 de milioane de lei.
Pe langa acestea, Curtea de Conturi a mai descoperit ca o serie de operatiuni din cadrul controversatului contract pe care Primaria Craiova l-a incheiat cu firma Luxten pentru refacerea iluminatului public si a carui valoare se ridica la 16 milioane de euro au fost inregistrate ilegal in actele contabile. Printre contractele care nu se afla in evidenta contabila a Primariei, 185 au fost incheiat in 2004, pentru efectuarea unor cheltuieli curente, precum reparatii, intretinere, sistematizarea circulatiei, realizarea unor investitii, valoare acestora ridicandu-se la 360 de miliarde de lei vechi.

Printre sanctionati se afla si primarul Antonie Solomon, care a primit doar un avertisment, la fel ca alte 21 de persoane din cadrul Primariei Craiova – pentru neorganizarea si netinerea contabilitatii angajamentelor bugetare si legale. „Eu nu am primit nici o sanctiune scrisa. Acestea sunt de fapt amenzi administrative si nu penale. Iar neregulile gasite de Curtea de Conturi sunt de fapt nereguli de forma si nu de fond. La urma urmei, trebuie sa-si justifice intr-un fel si inspectorii de acolo activitatea, numai ca ei mai si interpreteaza legea. E normal sa fie luata la puricat activitatea Primariei, cand e vorba de banul public si o sa fiu oricand deschis la controale, dar nu sunt de acord cu interpretarile legii”, a declarat primarul Antonie Solomon