Un audit financiar al Curţii de Conturi efectuat la Primăria municipiului Bistriţa în perioada mai-iulie, privind activitatea din anul 2017, a scos la iveală faptul că Direcţia de Servicii Publice a plătit unei firme din Târgovişte peste 250.000 lei pentru montarea a circa 1.000 de metri pătraţi de protecţie cauciucată la locurile de joacă, lucrări care, în fapt, nu au fost realizate.

Potrivit raportului de audit întocmit de Curtea de Conturi şi publicat pe site-ul Primăriei Bistriţa, firma din Târgovişte a câştigat un contract pentru montarea unor protecţii cauciucate la locurile de joacă din municipiu, însă la final a declarat o suprafaţă mai mare cu 1.063 mp, municipalitatea plătind, în final, pentru 5.724,5 mp în loc de 4.661,13 mp existenţi în realitate. Suprafaţa declarată în acte este cu aproape 19% mai mare decât cea reală. Abaterile au fost constatate la 11 locuri de joacă din municipiu, iar Curtea de Conturi a stabilit că prejudiciul depăşeşte 250.000 lei.

În raportul lor, reprezentanţii Curţii de Conturi au menţionat în lista de cauze care au dus la producerea abaterii şi faptul că angajaţii primăriei au confirmat valorile prezentate în listele de lucrări întocmite de firma din Târgovişte, în condiţiile în care acestea nu conţineau date reale, dar şi faptul că membrii comisiei de recepţie nu au sesizat aceste inadvertenţe.

De asemenea, se precizează că, în timpul desfăşurării auditului, conducerea Direcţiei de Servicii Publice a iniţiat demersuri pentru recuperarea prejudiciului, transmiţând la finele lunii iunie o notificare către firma din Târgovişte prin care se solicita restituirea sumei încasate necuvenit.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, a declarat luni, pentru AGERPRES, că firma a acceptat să restituie banii eşalonat, prima tranşă fiind deja plătită, urmând ca restul sumei să fie încasat până la sfârşitul anului în curs. AGERPRES