Curtea de Apel Cluj confirmă incompatibilitatea viceprimarilor din Zalău

Curtea de Apel Cluj a respins, miercuri, acţiunea formulată de Daniela Coţa, viceprimar al Zalăului, împotriva unei decizii de incompatibilitate a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), hotărârea instanţei fiind însă una cu drept de recurs.

Potrivit ANI, Daniela Coţa a încălcat regimului juridic al incompatibilităţilor deoarece în perioada 30 iulie 2008 – 28 octombrie 2013, simultan cu funcţia de viceprimar al municipiului Zalau a deţinut şi funcţia de reprezentant al unităţii administrativ – teritoriale Zalău în Adunările Generale ale Acţionarilor la trei societaţi comerciale de interes local.

Instanţa din Cluj respinsese, marţi, şi acţiunea celui de-al doilea viceprimar al Zalăului, Fazekas Nicolae, împotriva unei decizii de incompatibilitate ANI. Acesta fusese acuzat că în perioada 23 iulie 2012 – 26 august 2013 a deţinut, simultan, atât funcţia de viceprimar al municipiului Zalau, cât şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generala a Acţionarilor în cadrul societăţii de transport în comun din oraş.

Ambii viceprimari pot contesta deciziile Curţii de Apel Cluj la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo de unde aşteaptă un răspuns şi primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, de asemenea acuzat de incompatibilitate. AGERPRES