Curtea de Apel a amanat pronuntarea in recursul edililor din Ramnicu Valcea

Curtea de Apel Bucuresti a amanat pronuntarea in recursul primarului municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, si al viceprimarului Nicolae Dicu,
acuzati de procurorii anticoruptie de luare de mita, respectiv complicitate la luare de mita.
Tribunalul Bucuresti a emis pe 8 iulie un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pentru viceprimar, insa a dispus ca primarul sa fie cercetat in stare de libertate. Atat procurorii cat si viceprimarul au facut recurs impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti.

Viceprimarul Nicolae Dicu a declarat judecatorilor ca este vorba de o inscenare pusa la cale de denuntator, fiind vorba de un imprumut si nu de luare de mita. “Nu as fi crezut ca acel om pe care il cunosc de 25 de ani a putut sa-mi faca un asemenea lucru. Sunt vinovat de increderea pe care i-am acordat-o”, a precizat viceprimarul.

El a infirmat ca ar fi primit bani pentru eliberarea unui certificat de urbanism, sustinand ca aceasta cade in competenta primarului, iar denuntatorul avea deja un certificat de urbanism emis inca din 1999. La randul sau, primarul Mircia Gutau a spus ca nu a primit niciodata “un leu de la nimeni” si a sustinut ca denuntatorul a fost de doua ori la el in biroul sau si a incercat sa-l mituiasca, dar el l-a refuzat.

Procurorul de sedinta a sustinut ca cei doi edili sunt vinovati, iar dovezile impotriva acestora sunt evidente. Reprezentantul Parchetului a cerut mentinerea in arest a viceprimarului Nicolae Dicu si emiterea unui mandat de arestare si pentru primar.