Curtea Constitutionala a aprobat modificarile aduse Legii privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei

Curtea Constitutionala a declarat drept constitutionale modificarile aduse de Parlamentul Romaniei, Legii privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei si unele masuri adiacente, trimitand Legea, spre promulgare, Presedintelui Romaniei.
Curtea Constitutionala a examinat sesizarea Presedintelui Romaniei privind verificarea modului in care Parlamentul, reunit in sesiunea extraordinara din 13 iulie 2005, a pus de acord prevederile declarate neconstitutionale din cuprinsul Legii privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei. Curtea Constitutionala s-a pronuntat in sensul ca Parlamentul a inlaturat din lege unele texte neconstitutionale si le-a modificat pe cele declarate neconstitutionale, punandu-le astfel, de acord, cu decizia Curtii.

De asmenea, Curtea Constitutionala a examinat sesizarea Presedintelui Romaniei referitoare la neconstitutionalitatea Legii privind sanatatea reproducerii si reproducerea umana asistata medical si a decis ca peste 38 de texte din Lege sunt neconstitutionale, urmand ca Parlamentul sa reexamineze acest act normativ.