Cursuri gratuite privind dialogul cu administratia publica

Cetatenii interesati sa isi imbunatateasca dialogul cu administratia publica locala vor avea ocazia sa participe, pe 24 si 25 septembrie, la doua cursuri gratuite in domeniu, care vor avea loc in incinta Complexului Social de Servicii “Sf. Ecaterina”.

Conform unui comunicat al Centrului de Resurse Juridice, participand la cele doua cursuri, cetatenii pot afla care le sunt drepturile de care beneficiaza in relatia cu administratia publica locala si invata cum sa se mobilizeze pentru a rezolva o problema a comunitatii.
Cursurile sunt organizate de Asociatia Pro Democratia, Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe si Agentia de Monitorizare a Presei – ActiveWatch, cu ocazia Saptamanii Participarii Cetatenilor, sarbatorita in Romania si alte 16 tari europene. In Saptamana Participarii Cetatenilor o serie de evenimente sunt organizate de Central and Eastern European Citizens Network in 17 tari din Europa Centrala si de Est in vederea promovarii participarii cetatenesti in randul societatii civile si mediului politic, incercand sa atraga atentia opiniei publice asupra importantei democratiei participative.

Astfel, in perioada 22-28 septembrie, 28 de organizatii neguvernamentale din Europa Centrala si de Est desfasoara proiecte si activitati pentru cresterea gradului de initiativa cetateneasca, intarirea competentelor si a capacitatii cetatenilor de a participa intr-un mod eficient la dezvoltarea locala si nationala si promovarea tehnicilor de participare cetateneasca in intreaga regiune.