Cursă către Paris şi export de produse bio din Bucovina, printre proiectele comune ale CJ Suceava cu partenerii din Mayenne

Deschiderea unui zbor direct Suceava-Paris a fost unul dintre subiectele discutate cu delegaţia franceză din Mayenne, prezentă în aceste zile în municipiul reşedinţă pentru turneul de fotbal pentru juniori “Patru regiuni pentru Europa” a declarat presei preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

“Am avut deja o serie de discuţii pentru a susţine deschiderea unei linii directe Suceava-Paris, pe modelul de succes pe care s-a mers împreună cu partenerii din Schwaben pentru deschiderea liniei Suceava-Memmingen, în Germania”, a spus Flutur, adăugând că partenerii din Mayenne s-au arătat interesaţi şi de produsele bio din Bucovina şi, de aceea, vor încerca să găsească modalităţi prin care producători suceveni să comercializeze astfel de produse în Franţa.

El a arătat că a avut discuţii bilaterale cu delegaţiile regiunilor Schwaben şi Mayenne, convenind asupra derulării unor viitoare proiecte comune în diverse domenii. “Împreună am convenit asupra unor iniţiative concrete pe care să le avem imediat în vederea demarării unor proiecte comune. Cu partenerii noştri din Germania am convenit ca, în cadrul Târgului Exporeal, care are loc la Munchen la începutul lunii octombrie, să avem o serie de întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri din Regiunea Schwaben şi din Bavaria. Am stabilit ca printre temele abordate să se afle prezentarea oportunităţilor pe care le oferă investitorilor germani recenta deschidere a cursei Suceava – Memmingen, precum şi înfiinţarea parcului industrial din apropierea aeroportului sucevean. Am şi identificat deja câteva domenii care ar putea fi de interes pentru cei din Germania: industria mobilei, industria alimentară, agricultura, IT-ul”, a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că, împreună cu liderul Regiunii Schwaben, Martin Sailer, a abordat posibilitatea demarării unor proiecte în domeniile sănătate, social şi educaţie. “I-am prezentat intenţia noastră de a susţine înfiinţarea un mare complex de recuperare, care ar putea fi ridicat acolo unde noi dispunem de teren şi chiar clădiri, la Pojorâta şi Călineşti. În vederea promovării Bucovinei, a judeţului Suceava, am convenit atât cu partenerii germani, cât şi cu cei din Franţa, ca în acest an să organizăm acţiuni de promovare cu participarea unor grupuri de persoane, instituţii şi firme care desfăşoară activităţi curente în turism, inclusiv presa”, a mai spus Flutur.

Reprezentanţii administraţiilor din Suceava, Cernăuţi, Mayenne şi Schwaben au semnat un protocol de cooperare în urmă cu mai mulţi ani. AGERPRES