Cum şi-a câştigat un avocat român dreptul de a nu plăti CAS

Avocatul timişorean Florin Kovacs a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi a câştigat dreptul să nu mai achite niciun leu din datorie, iar toate creanţele să îi fie şterse. Avocat de succes la nivel naţional, dacă a avut vreo problemă medicală, Kovacs a mers întotdeauna în străinătate să se trateze. În ţară nu a primit de la medic nici măcar un algocalmin sau un leucoplast cu rivanol.

“Cei de la Casa de Sănătate au considerat că pentru cinci ani le datorez 80.000 de lei. Eu am dovada că în ultimii 10 ani nu mi s-a decontat nici măcar un leucoplast. Nu aveam de ce să plătesc aceşti bani” a declarat Kovacs, citat de “Evenimentul Zilei”.

Kovacs spune că a fost inspirat în demersul lui de preşedintele Traian Băsescu. ”Ca şi preşedintele meu, eu ori de câte ori am avut o problemă de sănătate am mers în străinătate pe banii mei. Am şi asigurare privată de sănătate” explică avocatul. Acesta spune că a câştigat procesul intentat CNAS pentru faptul că, deşi i s-au calculat ”datorii” între avocatul Florin Kovacs şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş nu a existat niciodată un contract de tip asigurat – asigurator.