Odată cu sosirea primăverii şi cu încălzirea vremii, încep să apară şi alergiile. În ultimii ani, s-a înregistrat o creștere semnificativă a cazurilor de alergii, cele mai frecvente fiind cele de sezon, cunoscute sub numele de rinită alergică. În mod surprinzător, multe dintre alergii sunt asociate cu locul de muncă. Acarienii, mucegaiul și polenul sunt doar câțiva dintre alergenii prezenți în clădirile și birourile slab ventilate și cu o calitate inferioară a aerului.

Cele mai comune simptome ale alergiilor sunt tusea, strănutul, nasul înfundat, lăcrimarea şi înroşirea ochilor, inflamarea gâtului, mâncărimi ale pielii, dureri de cap, umflarea feţei, senzații de sufocare, de oboseală sau de apăsare la nivelul toracelui. Într-o primă fază, unele dintre aceste reacţii pot fi confundate cu cele ale răcelilor obişnuite, însă spre deosebire de acestea, alergiile nu se manifestă niciodată prin febră şi nu implică dezvoltarea infecțiilor. Reacțiile alergice la locul de muncă duc la o scădere a productivității în rândul angajaților.

Combaterea alergiilor de primăvară

Nu există tratament care să poată vindeca alergiile, dar există metode prin care simptomele pot fi ținute sub control, precum menținerea unui aer curat la birou cu ajutorul dispozitivelor moderne pentru dezinfecția și purificarea aerului.

Dispozitivele UV-C din gama AIR GUARD BIOCOMP dezinfectează și purifică aerul, având o eficiență de până la 99,99% în distrugerea sporilor de mucegai, acarienilor şi a agenților patogeni (virusuri, bacterii etc.). Acestea sunt prevăzute cu filtru și au capacitatea de a dezinfecta un volum de aer de până la 160 mc/oră, asigurând siguranța aerului din încăpere. Dispozitivele din gama AIR GUARD sunt special concepute pentru a funcționa în prezență umană, permițând desfășurarea normală a programului de lucru.

Mai mult, aceste dispozitive nu produc ozon sau alţi compuşi secundari, fiind ideale pentru persoanele care suferă de astm sau alergii respiratorii.

Alergiile de primăvară sunt reacții ale sistemului imunitar, ce afectează din ce în ce mai multe persoane. Deși nu pot fi vindecate, există soluții pentru a ține simptomele sub control, cea mai eficientă fiind utilizarea dispozitivelor UV-C pentru dezinfecția și purificarea aerului. Cu o expertiză de peste 30 de ani, BIOCOMP este singura companie din România care oferă dispozitive UV-C profesionale, ce creează o barieră ecologică de protecție.