În România, rata medie de abandon școlar este de 15%. În mediul rural depășește 25%. În era informației, 400.000 de copii cu vârsta între 3 și 17 ani nu urmează nicio formă de învățământ. Iar 21% dintre cei care reușesc să termine 8 clase nu merg la liceu, 12% lucrează în gospodarie și 5% cu ziua.

Mai rău: azi, 70% dintre elevii României sunt analfabeți funcțional. 27% dintre elevii de clasa a XII-a nu s-au înscris anul trecut la bacaulaureat. Iar dacă acum 10 ani aveam 230.000 studenți anual, acum avem maximum 65.000…

Peste câteva zile, luni, cel mult ani, îi veți întâlni / angaja pe acești tineri derutați și nepregătiți (teoretic / practic / moral). Bineînțeles, dacă, între timp, nu pleacă în afara țării, unde, în curând, vor fi mai mulți români decât în tară (zece milioane au plecat deja).

Și, totuși, mai există o speranță…

Există o rezolvare, ar trebui să o punem în aplicare. Și nu trebuie să o faceți dumneavoastră (dacă autoritățile publice abilitate nu o fac), ci doar să ajutați la implementarea ei de către societatea civilă. Ba, mai mult decat atât, fără să vă coste nimic. Doar completând un formular. Și astfel, cu o mică parte din impozitul pe venit, contribuiți la o schimbare mare.

Formularul 230

De ce să redirectionați cei 3,5% din impozitul pe venit către Asociația BookLand?

Cu strict materiale de construcții și bani adunați din mediul de afaceri privat, dar și mobilizând comunitățile locale, în doar 3 ani Asociația BookLand a renovat 67 școli în mediul rural, creând condiții excelente pentru 15.000 elevi / an. Anul acesta va mai renova încă 9 școli și va acoperi, astfel, toate județele țării.

Iar din această toamnă Asociația BookLand începe construcția primului Campus Preuniversitar Profesional în sistem Dual din mediul rural! Vom fi asigurați inclusiv profesorii care vor preda după o curriculă comparabilă cu cea occidentală. O școală 100% modernă (cu cantină, bibliotecă, laboratoare, ateliere de lucru, sală spectacole, facilități sportive, spații relaxare, livadă, dar și solar în care vor fi crescute propriile legume) pusă GRATUIT la dispoziția copiilor din satele și comunele României, asigurându-le la final un loc de muncă în cadrul companiilor cu care se vor derula programe de învățământ profesional dual. Iar elevii de elită vor fi încurajați și susținuți financiar să urmeze studii superioare, asigurându-le burse.

Dacă argumentele de mai sus v-au convins și doriți să sprijiniți această muncă dificilă de șantier, atunci redirecționați către Asociația BookLand 3,5% din impozitul pe venitul anului 2022, completând Formularul 230 (îl puteți trimite pe office@book-land.ro sau depune online sau fizic la ANAF).

Împreună CONSTRUIM oameni!

Echipa BookLand vă mulțumește pentru contribuția la o Românie cu adevărat educată!