fagadau decebal.jpgPrimaria Constanta va mari taxele si impozitele locale in 2010 cu minimum 20% si maximum 40%, in functie de rezultatul dezbaterii publice privind cuantumul acestora, a declarat, luni, viceprimarul Decebal Fagadau.

„Din punct de vedere politic, noi nu am luat inca o decizie. Din punct de vedere administrativ, am supus dezbaterii publice, pe site-ul primariei si al serviciului public de impozite si taxe, cuantumul taxelor pe care noi le propunem. Facem niste simulari in aceste momente, pe intelesul oamenilor, sa vedem ce inseamna in momentul de fata impozitul pentru un apartament cu doua camere, cu trei camere, in zone diferite, astfel incat sa ajungem la un echilibru, pentru a nu pune o povara foarte mare pe buzunarul cetatenilor”, a afirmat viceprimarul Fagadau.

Acesta a mentionat ca, potrivit modificarilor Codului Fiscal, exista o marire obligatorie cu 20% a taxelor si impozitelor locale pe cladiri, terenuri si autovehicule, dar si o alta marire suplimentara cu acelasi procent de 20%, cresterea suplimentara fiind supusa dezbaterii publice.

„Noi nu am impus o limita maximala a taxelor, dupa cum stiti municipiul Constanta intotdeauna a stat bine din acest punct de vedere. Continuam sa acordam bonificatiile. In ceea ce priveste majorarea suplimentara de 20%, nu am luat inca o decizie, pentru ca astepam sugestii pe site-urile publice si in mod cert vom tine cont de ele”, a declarat viceprimarul Constantei.

Decebal Fagadau a precizat ca administratia locala nu doreste „marirea foarte mult a taxelor locale in aceste momente de criza”, aprobarea in Consiliul Local Municipal a cuantumului taxelor si impozitelor pentru 2010 urmand sa se faca pe 8 sau 9 noiembrie, in termenul legal. Referitor la incasarile taxelor din anul in curs, reprezentantul Primariei Constanta a declarat ca institutia este „in grafic”, ele fiind „putin peste” cele de la nivelul anului trecut. AGERPRES