gemite.jpgUn million de euro sunt investiti de firma Gemite, in Iasi, pentru realizarea unei noi linii de productie de materiale, destinate in special, lucrarilor de reabilitare a infrastructurii si industriei. Cele doua linii tehnologice ce vor fi puse in functiune initial sunt destinate producerii si ambalarii materialelor monocomponente pulverulente si lichide si a materialelor bi-componente polimero-cementuoase, sau concentrate (de tip aditiv).

Astfel ajung mai aproape de beneficiarii Gemite – societatile de constructii- produse revolutionare, ce ridica mult calitatea lucrarilor.

“Pentru ca a crescut numarului de lucrari si de clienti din Romania, ce prefera materiale Gemite ne-am programat aceasta invetitie ce va insemna in prima faza o productie de 24 de tone/zi. Pozitia strategica la granita UE si accesul la marea Neagra, fac investitia noastra un avantaj din punct de vedere al costurilor de transport, al vanzarilor intracomunitare si al exporturilor catre Ucraina, Rusia si Orientul apropiat”, mentioneaza Alexandru Ioan Cotofan – directorul general Gemite.

A doua etapa a investitiei Gemite este o linie destinata producerii de materiale epoxidice.

Clientii Gemite vor avea si avantajul de a primi produsele paletate si foliate, insotite de declaratiile de performanta si de conformitate, in locul comandat, intr-un timp mai scurt.

In ceea ce priveste standardele de calitate, Gemite doreste sa se mentina la acelasi nivel de acum – toate produsele certificate sub standardele armonizate europene, motiv pentru care la intrarea unitatii noi in productie, se va realiza recertificarea. Important este si faptul ca noua unitatea de productie dispune de laboratorul propriu atestat RENAR, pentru testarea si controlul calitatii produselor si pentru emiterea de buletine de incercari, declaratii de performanta si certificate de conformitate.

Investitia Gemite este facuta exclusiv din fonduri proprii, fara aport de capital extern, credite sau alte surse europene, va lansa productia de materiale de reabilitare si de finisare a cladirilor comerciale si rezidentiale.

In perioada 17-19 martie 2016 compania Gemite va participa la lucrarile Conferintei Nationale de Urbanism si Arhitectura “Urban Concept” de la Predeal.

Pentru informatii suplimentare: Dan Tatavu – 0723 523121, www.gemite.ro