Noua sală polivalentă care se construieşte în municipiul Piteşti ar putea fi gata încă din acest an, înainte de termenul contractual, a afirmat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

„Am fost să vedem stadiul execuţiei lucrărilor la noua sală polivalentă a municipiului Piteşti. Lucrările avansează bine, sunt într-un stadiu de execuţie de 58%. Este o investiţie de 94,1 milioane de lei din bugetul Ministerului Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, care are termen de finalizare 6 mai 2022. Din ceea ce am văzut la faţa locului (…), constructorul are capacitatea chiar de a finaliza sala polivalentă până la sfârşitul acestui an. Am asigurat atât constructorul, cât şi autorităţile locale şi judeţene că avem finanţare în bugetul Ministerului Dezvoltării pentru această investiţie şi evident ne-am bucura, cu respectarea calităţii, ca această sală polivalentă, dacă este posibil, să fie predată comunităţii locale chiar anul acesta”, a declarat Cseke Attila la Piteşti, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a dat asigurări că nu se pune o presiune „mai mare decât trebuie” pe antreprenor, fiind vorba de o firmă care a mai executat cu succes acest gen de construcţii.

„Avem această încredere că chiar anul acesta este posibil ca municipiul Piteşti şi judeţul Argeş să aibă o nouă sală polivalentă cu 4.071 de locuri în tribune şi care mai pot fi extinse cu scaune sau cu sistem rabatabil, în funcţie de evenimentul sportiv sau de altă natură care se va desfăşura în această sală”, a precizat ministrul.

Cseke Attila a efectuat, joi, o vizită de lucru în judeţul Argeş, unde a verificat stadiul unor proiecte aflate în implementare şi a avut discuţii cu reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi locale. AGERPRES