Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat luni că prin mecanismele create pentru accesarea banilor din „Fondul local”, componentă a PNRR cu o valoare totală de 2,37 miliarde de euro, se doreşte o dezvoltare echilibrată a teritoriului naţional.

Acest ‘Fond local’ are o valoare de 2,73 de miliarde de euro şi, prin mecanismele create, îşi propune să asigure o dezvoltare echilibrată a teritoriului naţional. Practic, posibilitatea care s-a oferit tuturor UAT-urilor, indiferent de locaţia acestora din întreaga ţară, de avea fonduri prealocate pe categorii de UAT-uri, în interiorul cărora aceste investiţii pot fi prioritizate de către UAT în funcţie de nevoia comunităţi locale, ne-a oferit această posibilitate, pe lângă platformă digitală şi procedurile simplificate, să încheiem deja contracte de finanţare şi pe ‘Fondul local’. (…) Acest apel de proiecte rămâne deschis în această etapă încă 10 zile, până în 30 iunie, şi, evident, îi felicităm pe cei care astăzi au încheiat contractele, săptămânile următoare vom încheia noi contracte şi îi îndemnăm pe toţi cei care încă nu au apelat la acest ‘Fond local’ să facă acest lucru în următoarele 10 zile”, a afirmat Cseke Attila.

El a precizat că prin ‘Fondul local’, Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, a pus la dispoziţia autorităţilor locale o varietate largă de investiţii, începând de la posibilitatea achiziţionării unor mijloace de transport în comun nepoluante până la construcţia de clădiri performante energetic pentru tineri specialişti în sănătate şi educaţie, reabilitarea clădirilor publice, dar şi investiţii în construirea de piste de biciclete sau staţii de încărcare electrică, respectiv acele documentaţii care sunt absolut necesare pentru amenajarea teritoriului şi dezvoltarea rurală şi urbană a oricărei localităţi. AGERPRES