Viceprimarul municipiului Targu Mures, Csegzi Sandor, desemnat candiat al UDMR pentru fotoliul de primar al orasului, a declarat ca nu renunta la candidatura in ciuda opozitiei unor lideri ai formatiunii din care face parte.
Csegzi Sandor a subliniat, in cadrul unei conferinte de presa, ca simte ca are in continuare sprijinul UDMR, desi unii lideri au afirmat ca este nevoie de un sondaj de opinie pentru a se stabili popularitatea viitorului candidat.

„Cred ca voi fi in lupta finala. Nu renunt, doar daca simt ca nu am o sustinere suficienta. Singurul for care poate sa revina asupra unei decizii este forul care a luat-o”, a spus Csegzi.

Acesta le-a propus colegilor sai din UDMR sa se concentreze asupra alegerilor europarlamentare, intrucat sondajele ar arata ca UDMR se situeaza sub pragul electoral de 5 procente. „In momentul acesta sunt convins ca voi ramane candidat, evident ca in gandirea pe care o am – si am reusit sa dovedesc asta in momentul votului – am argumente sa cred ca voi putea reusi, ca sunt un candidat suficient de bun”, a subliniat Csegzi Sandor.

Consiliul Reprezentantilor Teritoriali Targu Mures intentioneaza sa reia dezbaterile asupra viitorului candidat al UDMR la Primaria Targu Mures, intrucat anumiti lideri ai Uniunii cred ca ministrul Borbely Laszlo ar avea mai multe sanse sa ajunga primar.

In data de 22 iunie, Consiliul Reprezentantilor Teritoriali al filialei UDMR Targu Mures a decis desemnarea lui Csegzi Sandor, actualul viceprimar al municipiului, drept candidat pentru primaria orasului. Reprezentantii UDMR l-au desemnat pe viceprimarul Csegzi Sandor cu 23 de voturi pentru, in timp ce ministrul Borbely Laszlo a primit 20 de voturi.